Over mij

FullSizeRender

Zondagochtend, 14 februari 2016, 6.30 uur. Mijn vrouw zet beneden twee kopjes koffie en twee bekers warme melk en ik lig wakker te worden met onze twee kleine kinderen in bed. Verwachtingsvolle snoetjes staren blij naar de televisie, het kinderprogramma begint. De standaard op de zondagmorgen.
Waar mijn gedachten de avond ervoor mee eindigden, gaan ze nu meteen mee verder; een titel voor mijn blog. Iets met buiten, iets met kinderen, iets met tuin, iets met eten…
Een konijn springt door het beeld, een das doet een dansje en een egel maakt een pirouette. De wereld draait heel mooi om het egeltje heen. Een pirouette. Mijn dochter van één lacht en kijkt me even aan.
Pirouettes op het Platteland.
Ik ben wakker.

Met mijn vrouw, mijn zoon van 3 en mijn dochter van 1 woon ik aan de rand van een klein dorp op het Groningse platteland. Een droom die werkelijkheid is geworden. Een droom die tevens niet altijd zo romantisch is als het lijkt. Naast het moederschap draait ons leven om werken, tuinonderhoud, de moestuin en klussen in en om het huis. Ook beleven we plezier aan koken, lezen, social media en muziek luisteren. Lekker standaard. Geen ruimte voor grootste avonturen, geen behoefte aan spectaculaire reizen, geen tijd voor noemenswaardige sportprestaties of flitsende carrière-moves. Het zijn vooral de kleine details die ons leven kleuren, die het de moeite waard maken om er over te schrijven. Ervaringen, gedachten, foto’s, ideeën, persoonlijke meningen. Herkennen en ontdekken, met een vernieuwde blik kijken hoe de wereld om ons heen draait.

Al lange tijd speel ik met de gedachte om een blog te beginnen. Gebrek aan tijd en vooral motivatie om me bezig te moeten houden met een opmaak en het technisch onderhouden van een site weerhielden me er van. Mijn vrouw, werkzaam in de ICT, heeft deze taak nu op zich genomen. En het voelt alsof we een nieuwe gemeenschappelijke deler hebben gevonden. Een gevoel van sensatie, vergelijkbaar met op de bonnefooi op vakantie gaan zonder eindbestemming. We gaan het digitale avontuur aan en we willen er iets moois van maken.

2 comments

 • Wanda Lam

  Leuke blog, mooi geschreven.
  En je hoeft geen wereldreis te maken om toch gelukkig te zijn.
  Het zijn vaak de kleine dingen, helaas zien heel veel mensen dit niet meer.
  Succes met je blog.
  Groetjes uit Loenen

 • Jitske Rots-Steendam

  Wat leuk geschreven, mooie titel ook. Ik geniet van je blogs en hoop op nog heel veel meer.
  Groetjes je buurvrouw Jitske Rots-Steendam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook
Facebook
Pinterest